В периода 16 – 22 юли 2018г. в Неврокопската професионална гимназия в гр.Гоце Делчев проведохме лятна академия по роботика “Светът на роботите”. Обучители бяха инж.Антон Анчев и инж.Веселина Анчева от клуб “Роботи-Бяла”. В академията участваха 9 ученици от 8 до 11 клас. В процеса на обучението учениците използваха роботизирана учебна платформа RedDragon, разработена от инженери от нашия клуб.

В сътрудничеството и подкрепата от страна на бизнеса към обучението в професионалните гимназии се крие смисълът на професионалното образование. Пример за такова дългогодишно сътрудничество и подкрепа е организирането на лятната академия по роботика “Светът на роботите” в НПГ “Димитър Талев”, която бе подкрепена финансово от г-н Бертрам Ролман, собственик на фирма “ПиринТекс Продакшън” – гр.Г.Делчев.

В продължение на една седмица, седем часа дневно, 9 ученици на НПГ, които се обучават в специалности “Компютърна техника и технологии” и “Промишлена електроника” писаха кодове, програмираха, сглобяваха роботи, базирани на ардуино модули, тестваха приложенията и макетите, добиваха знания как да създават приложения за телефони, които да комуникират с роботите. Казано по-просто – обучаваха се и разкриваха тайните на роботиката.

Децата бяха прекрасни и показаха завидни умения.Всички участници завършиха успешно академията и получиха сертификати.

Лятна академия “Светът на роботите” в гр.Гоце Делчев

Едно мнение по „Лятна академия “Светът на роботите” в гр.Гоце Делчев

  • 05.08.2018 в 19:00
    Permalink

    Много интересно занимание за децата от града.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.