Награждаване на Борислав Анчев с наградата „Роуз и Ървинг Саф“

На 19 декември 2017 г. в Заседателната зала на Факултета по математика и информатика на Софийски университет се проведе поредната сбирка на Колоквиума на ФМИ. Проф. Едуард Саф от Университета на Вандербилт, САЩ, чуждестранен член на БАН, изнесе лекция на тема: “The Chebyshev Problem for Riesz Potentials”.
По време на събитието бе официално връчена и наградата „Роуз и Ървинг Саф“, чийто носител тази година стана Борислав Анчев, студент в специалност „Математика и информатика“ на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ и един от учредителите на клуб “Роботи-Бяла”. Призьорът пристигна в София специално за случая и използва възможността да благодари лично на основателя на Наградата.
На сбирката на Колоквиума присъстваха акад. Веселин Дренски, директор на ИМИ, проф. Петър Бойваленков, зам.-директор на ИМИ, колеги от Института и ФМИ.
Професор Саф е изтъкнат специалист в теорията на приближенията, главен редактор на списанието на Шпрингер Constructive Approximation и директор на Центъра за конструктивни апроксимации във Вандербилт.

Проф. Едуард Саф награди лично Борислав Анчев във ФМИ на СУ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.